Jednostavni detalji koji vašu kuću čine domom

Kuća je praktična građevina u kojoj živimo sa četiri zida i krovom nad glavom, međutim, dom je posebno mjesto, to je lokacija gdje se osjećamo kao da pripadamo. Mi u M Project-u pomažemo našim klijentima da dodaju personalizovane detalje svojim domovima, prilagođavajući svaku sobu kako bi savršeno odgovarali njihovim potrebama, tako da ona zaista može da postane njihov dom.

Osim što se koristi namještaj po mjeri za oslobađanje prostora i za smještaj vaših stvari, postoje i drugi mali detalji koji se mogu upotrijebiti za dodavanje domskog efekta. Ako želite da napravite posebno mjesto, pročitajte naše  savjete za dodatne detalje koji će vašu kuću pretvoriti u dom!

 

Ravnomjerno osvjetljenje

Sa pravim (ili pogrešnim) osvetljenjem, atmosfera u svakoj prostoriji može se odmah transformisati. Neke kuće imaju previše jaka svijetla, bacajući u prostoriju oštro bijelo svijetlo. Iako je ovo praktično, ovo nije najbolji način za stvaranje domaće atmosfere. Meko osvetljenje koje zrači toplim sjajem može dodati udobnost svakoj prostoriji, pomažući vama i vašim gostima da se opuste. Bilo da odaberete lampu sa obojenim nijansama, ili raspršite treperave svijeće po sobi, prigušite svjetla i dopustite da vaš dodatni izvor osvjetljenja doda ugodan osjećaj vašem domu.

 

Porodične fotografije

Galerija fotografija vaše porodice ili bliskih prijatelja može unijeti dodatnu sentimentalnu vrijednost! Iako se ovakva dekoracija ponekad može smatrati zastarjelom, postoje načini za dodavanje fotografija vašem interijeru na sofisticiran način. Zašto ne biste napravili “galerijski prostor” u vašem domu? Mnogi ljudi koriste hodnik, ali bi izbor jednog zida u dnevnom boravku bio mnogo bolje mjesto za vaše fotografije. Organizujte svoje slike u okvirima različitih veličina, ili možda u nekim neobičnim “vintage” okvirima kako biste dobili retro efekat? Pomiješajte svoje porodične fotografije s drugim ličnim stvarima kao što su razglednice, pisma ili bilo šta drugo što bi izgledalo zabavno u okviru kako bi vaša galerija postala još jedinstvenija.

 

Udoban tepih

Postavljanje tepiha nije najpraktičniji način podne obloge, pa su zbog toga mnoge nove kuće građene od laminata ili drvenih podova. Međutim, hladni tvrdi pod može ponekad da izgleda kao da ste u bolnici, iako se lako čisti! Tepisi su odličan način za dodavanje ugodnog osjećaja svakoj prostoriji, dodajući mekanu teksturu i boju kako bi stvorili smirujući učinak. Bez obzira na to da li se odlučite za standardni tepih ili orijentalni dizajn, postoji mnogo opcija koje se mogu uklopiti kako bi odgovarale vašem ličnom stilu.

 

Predmeti od sentimentalnog značaja

Umjesto da na zidu kačite slike koje ste pronašli negdje u ćošku vaše ostave, ukrasite svoje sobe predmetima koji pričaju vašu ličnu priču. Da li ste kupili plakat od prvog koncerta kojem ste prisustvovali? Možda ste kupili prekrasan suvenir za vrijeme vašeg posljednjeg odmora? Umjesto da dopustite da vaše uspomene skupljaju prašinu, pokažite ih s ponosom i uživajte u sjećanju dok pričate priču o predmetu svojim gostima.

 

Cvijeće

Snagu jednostavnog cvijeća nikada ne treba zanemariti, jer ovi prirodni buketi mogu dodati karakter i energiju svakoj prostoriji u kojoj se nalaze. Cvijeće je dostupno u širokom rasponu boja. Posavjetujte se sa lokalnim cvjećarom kako biste napravili aranžman sa svim omiljenim nijansama i mirisima!

Blažujski drum 8
BA - 71210 Ilidža
Kanton Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 873 896

+387 33 873 892

info@mproject.ba

Copyright M Project d.o.o. 2019 - Sva prava zadržana